Proactief plaatsen
Proactief plaatsen houdt in dat er al een laadpaal in de buurt staat bij een eigenaar van een nieuwe elektrische auto, vóórdat hij zijn elektrische auto bij de dealer ophaalt. Een elektrisch rijder loopt dan niet achter de feiten aan, maar wordt al voorzien in zijn behoefte. Op deze manier zorgen we ervoor dat laadinfrastructuur geen belemmering is voor elektrisch rijden.

 

 

Hoe werkt proactief plaatsen binnen gemeenten?

Wij plaatsen laadpalen waar we denken dat deze in de nabije toekomst nodig zijn. Dit doen we door de verwachte behoefte in de toekomst te analyseren in een model. De informatie die binnen dit model sturend is, wordt gehaald uit algoritmes. Deze algoritmes worden berekend aan de hand van data die uit verschillende bronnen wordt gehaald. Denk hierbij aan verkoopcijfers van elektrische auto’s, het aantal inwoners, het aantal bedrijven en andere waarden die invloed hebben op toekomstige behoeften. Deze verwachting bepaalt wat we gaan installeren. Daarnaast kijken we goed naar laadgedrag; als er veel op een laadpaal wordt geladen, dan plaatsen we in de buurt extra laadpalen.

Stimuleren van elektrisch rijden binnen gemeenten en regio’s

Proactief plaatsen maakt het voor veel rijders van elektrische auto’s in de toekomst onnodig om een aparte laadpaal aan te vragen. Door het plaatsen van palen zelf te plannen en niet af te laten hangen van aanvragen van eigenaren van elektrische auto’s, kunnen we ook rekening houden met de druk op het elektriciteitsnetwerk. Naast het proactief plaatsen van laadpalen, draagt Vattenfall InCharge ook zorg voor laadpalen op aanvraag. Als iemand een elektrische auto koopt en geen eigen oprit heeft, kan hij een laadpaal in de buurt aanvragen mocht deze nog niet in onze planning staan. Op die manier zorgen we ervoor dat laadinfrastructuur geen belemmering is voor elektrisch rijden.

Snelladen bij McDonald's

Bij talloze McDonald’s restaurants laad je in een half uur je elektrische auto op.

Slimmer laden met Flexpower

Flexpower laadpalen houden rekening met dal- en piekuren en weten of de zon schijnt. Zo laad je nóg duurzamer.

 

 

We helpen je graag op weg

Als je een vraag hebt dan kun je ons telefonisch bereiken op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur op: 088 363 79 91 of stuur een e-mail naar: openbaar.laden@vattenfall.nl. Wil je liever worden teruggebeld? Dat kan ook, klik op bel me terug en we nemen snel contact met je op.