Flexpower laadpalen: laden wanneer dat duurzaam en voordelig is

Doordat steeds meer mensen elektrisch rijden, komen er in rap tempo meer laadpalen bij. Geweldig natuurlijk, maar het stroomnet wordt daarmee flink belast. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor ontwikkeld: Flexpower laadpalen. Dat zijn laadpalen die meer stroom geven als er veel stroom is en weinig als er minder is. Zo laad je dus duurzamer. 

 

 

De eerste, in samenwerking met onze partners

We zijn trots op Flexpower, want we waren de eerste in Nederland met zo'n slimme techniek. We werkten samen met onze partners: de Gemeente Amsterdam, ElaadNL, Liander en HvA.

Duurzamer, en dat voor hetzelfde tarief

Het mooie is dat je aan Flexpower laadpalen duurzamer laadt dan normaal, zonder dat je daarvoor extra betaalt. Dat komt doordat onze Flexpower laadpalen ‘weten’ wanneer de zon schijnt en het hard waait. Stroom is dan beschikbaar én voordelig.

 

 

3 x waarom we Flexpower laadpalen in Amsterdam plaatsen

wolk icoonSchonere lucht

Amsterdam wilde lucht schoner maken. Een belangrijke stap daarbij was het overstappen op elektrisch rijden en elektrische auto’s zo schoon mogelijk opladen.Een groot netwerk

In Amsterdam stonden al veel laadpalen. Voor ons was dat de perfecte omgeving om nieuwe, slimme technieken te testen.Slimme data

Omdat Amsterdam al veel gegevens had over laadpalen en laadsessies, konden we makkelijk de beste plekken kiezen voor Flexpower laadpalen.

Testfase 2

Testfase één was succesvol. En dus startte fase twee in mei 2019 met 456 laadpalen met twee laadpunten per laadpaal.