18.05.2021 | 4 minuten

Dit artikel is onderdeel van de artikelserie: 'Laadpaal en Opladen'

Hoeveel laadpalen gaat Vattenfall plaatsen?

Elektrisch rijden heeft de toekomst. Want elektrisch rijden kan fossielvrij, in tegenstelling tot rijden op benzine of diesel. Daarom zetten wij bij Vattenfall volop in op elektrisch rijden. Zo bouwen we bijvoorbeeld aan ons eigen oplaadnetwerk InCharge. Dat is nu al een van de grootste oplaadnetwerken van Europa. En de komende jaren komen daar nog veel meer laadpunten bij. Hoeveel precies, dat lees je op deze pagina.

 

 

Ons eigen oplaadnetwerk: InCharge

Eind 2020 telde ons oplaadnetwerk InCharge al ongeveer 120.000 laadpunten, verspreid over Nederland en Noord-Europa. In de komende drie jaar willen we dat aantal meer dan verdubbelen. Want we verwachten dat elektrisch rijden nog veel populairder wordt.

We praten daarom met het bestuur van binnenlandse en buitenlandse steden en gemeenten die net als wij willen investeren in infrastructuur voor elektrische auto’s en vrachtwagens.

Uiteindelijk willen we op die manier bereiken dat iedereen in Europa altijd en overal makkelijk en snel zijn elektrische auto of vrachtwagen kan opladen. Zo werken we stap voor stap toe naar het mogelijk maken van fossielvrij reizen.

 

 

Vooruitgang door innovatie

De ontwikkelingen rond elektrisch vervoer gaan snel. Natuurlijk lopen we daarin graag voorop. Daarom werken we voortdurend aan innovaties die het makkelijker maken om vervoer van personen en goederen zoveel mogelijk elektrisch te doen.

Zo werken we in de omgeving van Stockholm mee aan eRoadArlanda. Dat is een weg waarop auto’s en vrachtwagens tijdens het rijden opladen. De eerste route ligt inmiddels.

En in Amsterdam hebben we een aantal van onze Flexpower laadpalen geplaatst. Die speciale laadpalen verdelen het vermogen van het stroomnet slimmer: meer stroom tijdens daluren en minder stroom tijdens piekuren.

 

 

Samen met onze partners

Om ons oplaadnetwerk InCharge verder te ontwikkelen, werken we samen met onze partners.

Zo leveren we laadpalen aan zakelijke klanten van ons dochterbedrijf DELTA, thuislaadpunten aan klanten van Hyundai-dealers en laadpassen aan klanten van BP. Bij veel McDonald’s restaurants kun je je elektrische auto opladen aan onze snelladers. En in Noord-Brabant en Limburg plaatsen we de komende jaren 8.000 openbare laadpalen.

Ook werken we samen met Toyota, Honda, Aral, Deloitte, City of Amsterdam en andere organisaties die net als wij toe willen werken naar fossielvrij leven.

;