23.02.2024 | 4 minuten

Alles wat je als bedrijf wilt weten over zakelijke laadpalen


Steeds meer bedrijven kiezen voor laadpalen. Niet alleen voor hun eigen werknemers en klanten is dat prettig, het is ook een extra service voor bezoekers. Een service waar meer en meer vraag naar is. Bovendien zet je met laadpalen een mooie stap richting fossielvrij leven.

Hoe het allemaal werkt met zakelijke laadpalen, van kosten tot installatie en van subsidies tot de terugverdientijd, lees je op deze pagina. 

Een stap richting fossielvrij leven

Door zakelijke laadpalen te plaatsen, stimuleer je elektrisch rijden. Daarmee zet je een mooie stap richting fossielvrij leven. Zeker als je voor groene stroom kiest.

Een dubbele stap met groene stroom

Hoe groener de stroom waar je op rijdt, hoe beter voor het milieu. Niet alle energieleveranciers leveren evenveel groene stroom. Stroom die is opgewekt met aardgas bijvoorbeeld, is ‘grijs’. En dus komt daar CO2-uitstoot bij vrij. 

Wij leveren we al een behoorlijk aandeel groene stroom. En stroom die we nog niet zelf groen opwekken, kopen we grotendeels in. Aan bedrijven leveren we zo’n 60% groene stroom. De komende jaren gaan we dat aandeel groene stroom verder verhogen. 

We investeren in de tussentijd flink in het opwekken van groene stroom: van zonneparken tot windmolenparken. Een goed voorbeeld is ons eerste subsidievrije windmolenpark Hollandse Kust Zuid.

De kosten van zakelijke laadpalen

Wat je precies betaalt voor laadpalen, hangt van een aantal dingen af. Bijvoorbeeld wat je laadpaal kiest en natuurlijk het stroomtarief dat je betaalt. Hieronder zie je alle kosten die horen bij het investeren in laadpalen, op een rij.

Laadpalen

Ten eerste betaal je voor de laadpalen. Er zijn allerlei verschillende soorten laadpalen, dus die prijs verschilt. Bij het kiezen van een laadpaal let je op de laadsnelheid, het aantal laadpunten en de bouwkwaliteit.

Kies je voor laadpalen van ons, dan heb je de keuze tussen:

Alfen Eve Double

Laadt tot 22 kW bij één auto en 11 kW bij twee auto’s. 

Prijs: €2.268

Meer weten? Ontdek de Alfen Eve Double.

XCharge

Laadt tot 150 kW. Twee laadpunten.

Prijs: vanaf €21.099 euro

Meer weten? Ontdek de XCharge.

Stroom

De energiemarkt is flink in beweging, dus wat je voor stroom betaalt, verschilt van moment tot moment. Verder maakt het uit hoeveel stroom je gebruikt en wat voor contract je afsluit. Als je meer wilt weten over zakelijke stroom van ons, lees dan hier verder.

Belastingvoordeel voor je zakelijke laadpalen

Laadpalen vallen onder de investeringen die je van de belasting kunt aftrekken. Je kunt dus de Kleine Investerings Aftrek toepassen als ondernemer, VOF of investeringsmaatschappij:

  • Voor investeringen tussen € 2.601 en € 63.716 krijg je 28% van het bedrag terug
  • Voor bedragen tussen de € 63.716 en € 117.991 geldt een bedrag van € 17.841
  • Voor alles boven de € 117.992 gaat er 7,56% van dat bedrag af van die € 17.841
  • Voor alles boven de € 353.973 kun je geen KIA toepassen

Om de KIA toe te passen, moet je kunnen aantonen dat je met een erkende installateur werkt.

Lokale subsidies

Sommige gemeenten bieden een regionale subsidie voor het kopen van een elektrische auto en/of een laadpaal. Je vindt een overzicht op de website van Nederland Elektrisch. 

Andere subsidies en regelingen

Ook als het gaat om innovatie en marktontwikkeling zijn er subsidies en regelingen. Op Europees niveau bestaan ook subsidies waarvoor je in aanmerking kunt komen. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zie je al die subsidies in één overzicht.

Laadpalen zonder te investeren

Heb je niet het budget om te investeren in zakelijke laadpalen, maar wil je wel de voordelen van laadpalen? Dan betalen en installeren wij laadpalen op je zakelijke locatie. Wij verdienen die laadpalen terug op het verschil tussen de stroomprijs en het laadtarief. 

Zo profiteer jij als organisatie van de voordelen van laadpalen en breiden wij ons oplaadnetwerk verder uit. Win-win, dus.

Meer weten? Lees dan hier verder.


Zo ziet het proces eruit, van aanvraag tot installatie

Bij InCharge doen we er alles aan om samen tot een laadoplossing te komen die past bij jouw organisatie. Nu én in de toekomst. Zo investeer je op een zo slim mogelijke manier in je organisatie en het mogelijk maken van fossielvrij leven.

Om het proces van aanvraag tot installatie snel en slim in te richten, doorloop je deze zes stappen:

1: Je laadbehoeften

Onze accountmanager neemt met je door wat je behoeften zijn. Je kiest bijvoorbeeld of je de installatie zelf doet of dat wij dat voor je doen. 

2: De offerte

Dan krijg je een offerte van ons. Daarin staat alles wat je wilt weten:

  • Onze laadpalen en mogelijkheden
  • Een uitleg van het InCharge abonnement
  • Een uitleg van het installatiewerk dat we voor je doen
  • Een uitleg van de handige online portal en het verrekenen van je laadkosten‍

We bellen om de offerte samen door te nemen. Als je akkoord bent, kun je dat per mail aangeven.

3: Je bestelling

Ben je akkoord? Dan gaan we aan de slag met je bestelling.

4: Planning

Onze monteur belt je om een afspraak te maken voor de installatie of het afmonteren van je laadpalen. Op de dag van de installatie neemt de monteur je laadpalen mee. Als het er meer dan vijf zijn, krijg je ze de dag van tevoren geleverd.

5. De installatie

Onze monteur gaat aan de slag en gaat pas weg als alles het doet. Bereid je de installatie zelf voor? Dan zorg je ervoor dat de installatie aan onze voorwaarden voldoet.

6. En laden maar.

Alles doet het, je kunt je eerste laadsessie starten.

Hoe wij je kunnen ontzorgen als je meerdere locaties hebt

Heb je meerdere locaties? Dan maken we het proces van aanvraag tot installatie zo makkelijk mogelijk voor je.

We zitten door het hele land, dus komen makkelijk bij je langs om de situatie te bekijken en een inschatting te maken van het nodige werk.

Verder kunnen we de installatie zelf voorbereiden én uitvoeren. Tenzij je de voorbereiding liever zelf doet, natuurlijk.

Laadpaal en opladen
kosten en laadtarieven