Dit artikel is onderdeel van de artikelserie: 'Laadpas'
Dit artikel is onderdeel van de artikelserie: 'Laadpas'
Er zijn laadpassen met en zonder abonnement. Bij een laadpas zonder abonnement betaal je een starttarief en een laadtarief. Bij een laadpas met abonnement betaal je alleen een laadtarief.
Of een abonnement gunstig is kun je zelf uitrekenen. Je zoekt dan uit wat je gemiddeld qua starttarief betaalt en hoe vaak je gemiddeld in een maand aan een openbare laadpaal of een snellader laadt. Die twee cijfers vermenigvuldig je met elkaar. Kom je uit op een bedrag dat hoger is dan het abonnement dat je betaalt, dan bespaar je dus met een laadpas met abonnement. Is het bedrag lager, dan kun je beter elke keer een starttarief betalen.
Ook de laadtarieven zijn per aanbieder verschillend. Check dus de laadpalen waar je waarschijnlijk het meeste gaat laden. En wat ook veel mensen doen: kies verschillende laadpassen, dan vergroot je de kans dat je een gunstig tarief betaalt bij een laadpaal.
Je vindt de laadtarieven op de websites en in de apps van de aanbieders van laadpassen. En vanaf juli 2021 staan de tarieven altijd op de laadpaal zelf. Dat tarief geldt dan alleen voor de laadpas van de aanbieder van de laadpaal. Check dus altijd eerst wat je betaalt met jouw laadpas.
Ook wij bieden een laadpas: de Vattenfall InCharge laadpas. Met die laadpas laad je bij ruim 320.000 laadpunten in Nederland en andere Noord-Europese landen. Ook handig: in onze online portal My InCharge zie je per laadsessie hoeveel stroom je hebt geladen. En in onze InCharge app zie je altijd waar de dichtstbijzijnde laadpaal staat en of die vrij is.
Onze laadpas is gratis en je vraagt ‘m online aan als pas of sleutelhanger. Je betaalt alleen voor je laadsessies. Je hebt dus geen extra abonnementskosten. Je betaalt tijdens het laden per kilowattuur en een starttarief als je laadt bij palen die niet van Vattenfall InCharge zijn. Lees meer over onze laadtarieven of check onze app.