31.08.2022 | 2 minuten

Even appen met InCharge


Als klanten bellen met het klantcontactcentrum, krijgen ze de keuze om hun vraag te stellen via WhatsApp. Wie daar ‘ja’ op antwoordt, wordt automatisch naar WhatsApp gestuurd. Daar kun je dan je vraag stellen.

Tot en met begin september hebben we zo bijna 1.600 klanten te woord gestaan. Meer dan 85 procent van alle gesprekken komt tot een positief einde, dat wil zeggen: de klant heeft antwoord gekregen op zijn of haar vraag. Klanten zijn dan ook erg positief.

Speciaal voor dit kanaal hebben we een poule met medewerkers opgericht en hen ook speciaal opgeleid. Dat betaalt zich dus uit. Gesprekken worden gemiddeld na iets meer dan twee berichten afgesloten omdat de klant het antwoord heeft gekregen waar deze naar op zoek was.

We verwachten dat WhatsApp steeds populairder zal worden omdat dit voor klanten een heel laagdrempelige manier van contact is. Ze kunnen een vraag stellen tussen de bedrijven door, in situaties waarin ze niet kunnen bellen. Ze hoeven ook niet meteen antwoord te geven.

Mede door het WhatsApp-kanaal zien we dat de wachttijden van het klantcontactcentrum flink zijn teruggelopen. Maar uiteraard kan het altijd beter. We blijven dus kijken naar verbeteringen.