Fijn dat je gekozen hebt voor Vattenfall InCharge. Om je zoveel mogelijk inzicht en controle te geven, krijg je toegang tot My InCharge, onze online portal. Daarin zie je precies hoeveel stroom je hebt gebruikt en kies je zelf wie toegang heeft tot je laadpalen. 

In deze handleiding lees je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met My InCharge.

 

1. Inloggen op My InCharge

Log in op My InCharge via myincharge.vattenfall.com
Je inloggegevens vind je in de e-mail die je van ons hebt gekregen.

2. Dashboard

Als je bent ingelogd, zie je een menu aan de linkerkant. Onder 'Dashboard' zie je de statistieken van je laadpalen en laadsessies in de afgelopen 30 dagen. Voor meer details klik je op 'Mijn laadpalen' in het menu links. 

3. Widget manager

Je kunt je dashboard aanpassen door widgets toe te voegen of te verwijderen. Klik daarvoor rechtsboven op 'Beheer widgets'.

 

4. Mijn laadpalen

Onder 'Mijn laadpalen' zie je een overzicht van je laadpalen. Als je meerdere laadpalen hebt kun je filteren op de status per paal. Elke laadpaal kun je een naam geven. Klik op het pijltje bij een laadpaal voor meer details over die laadpaal. 

 

  5. Mijn laadpassen

   Onder 'Mijn laadpassen' zie je een overzicht van je
   laadpassen. Als je er meerdere hebt, dan kun je
   filteren op laadpas. 

   Let op: Je ziet alleen laadpassen van Vattenfall
   InCharge in je overzicht

 

6. Rapporten

Onder 'Rapporten' zie je een samenvatting van je laadpalen en het stroomverbruik van je laadpassen. Met de knop ‘Filters’ kan je aparte rapporten opvragen.

Klik op 'Download' om een Excel- CVS-bestand met data van je laadsessies te downloaden. Onder 'Laadhistorie' zie je alle laadsessies van de laadpalen die je hebt geselecteerd.

 

 

7. Toegangsbeheer

Whitelist

Thuislaadpunt voor zakelijk gebruik

Vergoedt je werkgever of je eigen bedrijf de laadkosten van je Thuislaadpunt? Zet je laadpas dan op de "Whitelist", zodat je elke maand automatisch je laadkosten gestort krijgt. Voer het pasnummer in en klik op "Toevoegen". Als het nodig is kun je een laadpas ook weer verwijderen.

Voeg een laadpas die je privé gebruikt niet toe aan de "Whitelist", want dan kan het zijn dat je daar een onterechte rekening voor krijgt.

 

Gratis laadpassen

Thuislaadpunt voor privé-gebruik

Om je laadpas toegang te geven tot je Thuislaadpunt, voeg je de laadpas toe onder het kopje “Gratis laadpassen” in het menu. Voer het pasnummer in en klik op "Toevoegen". Als het nodig is kun je een laadpas ook weer verwijderen.

Zakelijke laadpaal op een zakelijke locatie

Standaard is je laadpaal ingesteld zodat iedereen voor een standaardtarief bij je laadpaal kan laden. Wil je iemand anders gratis laten laden bij je laadpaal? Voeg dan die laadpas toe onder "Gratis laadpassen". Je krijgt geen vergoeding en betaalt dan zelf voor de stroom.

8. Zo weet je of je laadpaal verbonden is met ons platform

Log eerst in op My InCharge, klik vervolgens op 'Mijn laadpalen'. Zoek daarna in de zoekbalk het nummer van de laadpaal op - dat nummer begint met ‘ALF’ of ‘EVB-P’ en staat op de sticker aan de boven- of onderkant van de laadpaal. Check de status – reset de laadpaal bij ‘Unavailable’, ‘Faulted’,‘No connection’ of ‘Unknown’.

9. Zo reset je je laadpaal

Log eerst in op My InCharge, klik vervolgens op 'Mijn laadpalen'. Zoek daarna in de zoekbalk op het nummer van de laadpaal - dat nummer begint met ‘ALF’ of ‘EVB-P’ en staat op de sticker aan de boven- of onderkant van de laadpaal. Klik dan op de juiste laadpaal. Klik op de drie punten aan de rechterkant van de laadpaal en druk op ‘Configure hardware’. Klik dan op 'Restart'.

10. Een eigen laadschema instellen

Met onze laadpalen kan je instellen wanneer je auto oplaadt. Bijvoorbeeld tijdens daluren. Zo bespaar je geld én draag je bij aan een duurzame wereld. Dus als je instelt dat je tussen 23:00 en 06:00 wilt laden, hoef je alleen je elektrische auto te koppelen. Die begint dan automatisch om 23:00 met opladen.

Instellen van een laadschema via de portal
Log eerst in op de online portal My InCharge en klik vervolgens op 'Mijn laadpalen'. Dan klik je op het pijltje rechts van de laadpaal. Links in de menubalk klik je op 'Gedrag'. Hier kan je je eigen laadschema instellen.

Instellen van een laadschema via de InCharge App
Open de InCharge app of installeer die als je dat nog niet hebt gedaan. Klik rechtsonder in de menubalk op 'Meer'. Klik op 'Mijn laadpalen' en klik vervolgens op 'instellen' om de dagen en tijden waarop jij wil laden in te stellen.

Ga aan de slag met My InCharge

Check My InCharge Portal

 

 

 

Heb je nog vragen? We helpen je graag verder!

Als je een vraag hebt, kun je ons bellen op 088 363 7991. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.00-20.00 uur.
Of laat je terug bellen. We denken graag met je mee! 

 

Contact