Vattenfall opent het eerste fossiele brandstoffenmuseum ter wereld. Van 21 tot en met 25 mei kan je in Museum ’t Kromhout in Amsterdam onze tentoonstelling bezoeken.

 

 

Terugkijken als fossielvrije generatie

We kijken in dit museum terug naar vandaag de dag, waar we terugdenken aan de geur van benzine en diesel. Aan het geluid van de drukste straten ter wereld vóórdat de stille elektrische auto’s de wegen overnamen. En we luisteren naar de mensen die in die periode werkten in de auto-industrie, protesteerden voor het klimaat of kind waren van ouders die als allerlaatsten overstapten op fossielvrij vervoer. 

 

 

Een internationale tentoonstelling

In 2019 draaide die ook in Zweden. Wij gaan voor fossielvrij leven binnen één generatie. Om dat doel te halen zetten wij vol in op elektrisch rijden. Met dit museum willen we laten zien dat een fossielvrije toekomst mogelijk is: wat nu nog elke dag onderdeel van ons leven is, zal later thuishoren in een museum.

 

 

Radio Fossil Freedom

Kan je ook niet wachten tot de museumdeuren open gaan? Luister dan alvast naar Radio Fossil Freedom. Met Radio Fossil Freedom proberen we een toekomst zonder fossiele brandstoffen tot leven te brengen. Welke maatschappelijke discussies worden er dan gevoerd? Welke gerechten zetten we ’s avonds op tafel? En hoe klinkt de muziek?

In deze radio show proberen we het ons voor te stellen en jou te inspireren richting een fossiel vrije toekomst.

 

Luister naar Radio Fossil Freedom

 

 

 

Plan je bezoek

Wanneer je langs kan gaan

De tentoonstelling loopt van zaterdag 21 tot en met woensdag 25 mei en is te zien in Museum 't Kromhout.

Het adres van de ingang is Kruithuisstraat 25 in Amsterdam.

 

Openingstijden

10.00 uur tot 17.00 uur

Toegang is gratis.