Als je laadpaal thuis een storing heeft en je elektrische auto niet start met laden, kun je een aantal dingen proberen. Op deze pagina lees je wat je kunt doen. • Check of de laadpaal aanstaat

  Check in huis of andere apparaten het wel doen
  Zo niet, dan heb je waarschijnlijk een stroomstoring.

  Check of de aardlekschakelaar in je meterkast aanstaat
  Naar beneden of ‘O’ is UITgeschakeld. Naar boven of ‘I’ is INgeschakeld. Als de aardlekschakelaar uitstaat, zet je die weer aan en probeer je de auto opnieuw te laden. 

  Als je geen stroomstoring hebt en ook je aardlekschakelaar aanstaat
  Reset de laadpaal. Dat doe je door je laadpaal één minuut uit te zetten en dan weer aan te zetten. Probeer daarna weer te laden.

 • Check of je laadkabel goed is aangesloten

  Kijk of de laadkabel goed in je auto én in de laadpaal zit. Als er een vaste kabel aan de laadpaal zit, check dan of je met je losse laadkabel wel kunt laden bij een openbare laadpaal. Als dat zo is, is er iets mis met je laadpaal of de vaste kabel. Bel ons in dat geval op 088 363 7991 en kies ‘4’ voor ‘storing’.

 • Check of je laadpas en laadpaal zijn gekoppeld

  Als je een leasepas hebt
  Bel ons, zodat we kunnen checken of je leasepas (ontvangen via je werkgever of leasemaatschappij óf besteld via bijvoorbeeld MultiTankcard, Travelcard of XXImo) is gekoppeld aan je thuislaadpunt. We zijn op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 uur bereikbaar op 088 363 7991. 

  Als je een Vattenfall InCharge laadpas hebt
  Hou je laadpas voor de kaartlezer van de laadpaal om de laadsessie te starten.


  Hoor je een piep maar start de laadsessie niet, log dan in op vattenfall.nl/myincharge. Check of je laadpas is gekoppeld aan je laadpaal. In onze nieuwe online omgeving klik je op ‘Toegangsbeheer’. In onze oude online omgeving klik je op ‘Instellingen’. Kijk daarna bij ‘Oplaadpassen die gratis laden’ of je laadpas is gekoppeld.
  Als je een leaseauto hebt of een vergoeding krijgt voor thuisladen, klik je op ‘Instellingen’ en kijk je bij ‘Vergoeding thuisverbruik (voor leaserijders)’.

  Hoor je geen piep, check dan of je laadpas kapot is door die te gebruiken bij een openbare laadpaal.

 

Alles over elektrisch rijden

Geen benzine of diesel meer in je auto, maar elektriciteit: een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Bekijk de belangrijkste onderwerpen rond elektrisch rijden en laden.

Alles over elektrisch rijden

 

Veelgestelde vragen

Elke dag beantwoorden we verschillende vragen rond elektrisch rijden en laden. De veelgestelde vragen zetten we voor je op een rij. 

Veelgestelde vragen

 

We helpen je graag op weg

Als je een vraag hebt, bel ons dan op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 op 088 363 7991. Of laat je terugbellen. We denken graag met je mee.

Bel me terug