Let op: wil je de meterkast laten verzwaren van 1-fase naar 3-fasen? 

In sommige gevallen is het handig om je meterkast te verzwaren van 1-fase naar 3-fasen, bijvoorbeeld omdat je meterkast 1-fase is, maar je auto met 3-fasen kan opladen. Wil jij dat ook? Volg dan deze vier stappen: 

  • Plaats je bestelling en geef aan dat je je meterkast wilt laten verzwaren. Dan voegen wij een meterkastverzwaring aan je bestelling toe. Heb je je bestelling al geplaatst, dan kunnen wij het aan de telefoon voor je aanpassen.
  • Vraag je netbeheerder je meterkast te verzwaren naar 3 x 25 ampère. Alleen zij mogen dat. Doe dat zo snel mogelijk, want de wachttijden zijn vaak lang.  
  • Tijdens de installatie van je laadpaal bereiden we je meterkast vast voor op de verzwaring. We plaatsen bijvoorbeeld de juiste hoofdschakelaar en installatiekast.  
  • Als de plaatsing van je laadpaal eerder is dan de verzwaring van je meterkast, installeren we je laadpaal eerst als 1-fase laadpaal. De Alfen Eve Single laadpaal kun je meteen gebruiken. Nadat je netbeheerder je meterkast heeft verzwaard, komen we opnieuw langs om je laadpaal als 3-fasen-laadpaal in te stellen. Neem daarvoor even contact op met onze monteur.  Als je de Charge Amps Halo hebt, dan kun je laden nadat je meterkast is verzwaard.

Vragen?

 

Heb je vragen over je laadpaal, de installatie of elektrisch rijden in het algemeen? We helpen je graag verder. Daarom hebben we alle veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet bij? Bel ons dan op werkdagen tussen 08.00 en 15.00 op 088-363 7991 of kies in het keuzemenu voor WhatsApp tussen 08.00 en 20.00.