09.07.2020 | 4 Minuten

Wat we doen tegen laadpaalklevers


Iemand die zijn elektrische auto bij een laadpaal laat staan terwijl de accu al vol is, heet een laadpaalklever. Daardoor kan iemand anders die de laadpaal wel nodig heeft, niet laden. Lees hoe je voorkomt dat je last krijgt van laadpaalklevers.

Hard nodig: uitbreiding van het oplaadnetwerk

Naar verwachting rijden er in 2030 ongeveer 2 miljoen elektrische auto’s in Nederland. Dit betekent dat snelle uitbreiding van het oplaadnetwerk nodig is. Want als dat niet gebeurt, groeit de ergernis rond laadpaalklevers.

 

Directeur Vattenfall InCharge over het boetetarief

Volgens Pieter van Ommeren, directeur van Vattenfall InCharge, kunnen we alleen door maatregelen te treffen elektrisch rijders stimuleren hun auto te verplaatsen als de accu vol is. Zo profiteren onze klanten van meer beschikbare laadpalen. Aan de NOS vertelt hij over een proef met de toeslag in Amsterdam waar laadpaalkleven het minst voorkomt.

 

Bekijk de uitzending vanaf 17:19 minuten

 

Altijd een laadpaal in de buurt met onze Vattenfall InCharge app

Met onze Vattenfall InCharge app zie je alle openbare laadpalen op één overzichtelijke kaart. Zo vind je altijd een laadpaal in de buurt. Download 'm direct via Google Play of de App Store.

 

Wat jij kan doen tegen laadpaalklevers

Als je last hebt van laadpaalklevers in je buurt, kan je een openbare laadpaal aanvragen.

 

Vraag een openbare laadpaal aan

 

Laadpaalklever: het woord van 2018

Het Genootschap Onze Taal is een van de grootste taalverenigingen ter wereld. De jury van deze organisatie nomineerde in 2018 het woord laadpaalklever, omdat het iets vertelt over dit jaar. 31% van de Onze-Taal leden stemde op dit woord. Daarmee werd laadpaalklever het winnende woord van 2018.

 


Ook interessant


 

 

Alles over elektrisch rijden

Geen benzine of diesel meer in je auto, maar elektriciteit: een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Bekijk de belangrijkste onderwerpen rond elektrisch rijden en laden.

Alles over elektrisch rijden

 

Veelgestelde vragen

Elke dag beantwoorden we verschillende vragen rond elektrisch rijden en laden. De veelgestelde vragen zetten we voor je op een rij. 

Veelgestelde vragen

 

We helpen je graag op weg

Als je een vraag hebt, bel ons dan op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 op 088 363 7991. Of laat je terugbellen. We denken graag met je mee.

Bel me terug

;