13.07.2020 | 4 Minuten

Elektrisch rijden op Nederlandse windenergie


Wij willen fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom maken we gebruik van duurzame bronnen. Zo werken al onze openbare laadpalen op Nederlandse windenergie. Daardoor rijd je op 100% fossielvrije stroom.

De snelst groeiende en meest duurzame energiebron

Windenergie is op dit moment de snelst groeiende en meest duurzame bron van stroom in Nederland. Bovendien heeft Nederlandse windenergie het Milieukeur-certificaat. Dat keurmerk staat voor producten en diensten die het milieu minder belasten. De wind raakt namelijk nooit op. Door je elektrische auto bij onze openbare laadpalen op te laden draag je dus bij aan het mogelijk maken van fossielvrij leven.

Windenergie wordt steeds goedkoper

Natuurlijk is windenergie goed voor het milieu. Maar dankzij onderzoek en investeringen wordt stroom afkomstig van de wind ook steeds goedkoper. Ook wij doen er alles aan om windenergie goedkoper te maken dan stroom uit fossiele bronnen zoals kolencentrales.

We lopen voorop als het gaat om windenergie

Al meer dan 35 jaar zetten we windkracht om in stroom. Dat doen we met ruim 200 windmolens – en binnenkort met 300. Verder beheren we meer dan 1.100 windmolens met een totaal vermogen van 2.200 MW. Dat is genoeg om 2 miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Ook qua prijs lopen we voorop. Wereldwijd leveren we de goedkoopste stroom van windmolens op zee.

 

Een gratis openbare laadpaal in de buurt aanvragen

Als er nog geen laadpalen in je buurt staan of ze vaak allemaal bezet zijn, dan kun je gratis een laadpaal aanvragen bij je gemeente.

Gratis laadpaal aanvragen

 

 

 


Ook interessant

 

 

Alles over elektrisch rijden

Geen benzine of diesel meer in je auto, maar elektriciteit: een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Bekijk de belangrijkste onderwerpen rond elektrisch rijden en laden.

Alles over elektrisch rijden

 

Veelgestelde vragen

Elke dag beantwoorden we verschillende vragen rond elektrisch rijden en laden. De veelgestelde vragen zetten we voor je op een rij. 

Veelgestelde vragen

 

We helpen je graag op weg

Als je een vraag hebt, bel ons dan op werkdagen tussen 08.00 en 15.00 op 088-363 7991 of kies in het keuzemenu voor WhatsApp tussen 08.00 en 20.00.

Bel me terug

;