09.07.2020 | 4 Minuten

De laadtijd van je elektrische auto


Hoe snel een elektrische auto oplaadt, hangt van 2 dingen af: de grootte van de accu en de laadsnelheid van de laadpaal. Lees meer over de laadtijd.

De laadtijd van elektrische auto's

Volledig elektrische auto’s hebben een grote accu en zijn meestal tussen de 4 en 8 uur opgeladen. Plug-in hybrides, zoals de Toyota Prius en de Hyundai IONIQ Plug-in, rijden op benzine of diesel én elektriciteit. De accu van een plug-in hybride is daarom kleiner. Opladen duurt dus korter, meestal tussen de 2 tot 4 uur.

Na 50% van de tijd is je accu voor 80% vol

Je accu is op de helft van de totale laadtijd voor 80% opgeladen. De laatste 20% van je accu wordt met een lagere snelheid geladen. Dat is beter voor de houdbaarheid van de accu.

10 keer op en neer zonder te laden

De gemiddelde afstand tussen thuis en werk is 22,6 kilometer (bron: CBS, 2017). Met de actieradius van een gemiddelde elektrische auto kan je die afstand ongeveer 10 keer rijden zonder op te laden.

Openbaar laden is sneller, thuisladen is goedkoper

De laadtijd en het tarief verschillen per laadpaal. Je auto thuis opladen is goedkoper, maar duurt wel langer. Verder heb je openbare laadpalen voor normaal laden en voor snelladen. Snelladen is niet alleen sneller, maar ook duurder dan normaal laden.

 

 

 

Snelladen bij McDonald's

Bij verschillende McDonald’s restaurants kan je in een half uur je elektrische auto snelladen.

Bekijk de McDrive snellaadlocaties

 

Ook interessant

 

 

 

Alles over elektrisch rijden

Geen benzine of diesel meer in je auto, maar elektriciteit: een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Bekijk de belangrijkste onderwerpen rond elektrisch rijden en laden.

Alles over elektrisch rijden

 

Veelgestelde vragen

Elke dag beantwoorden we verschillende vragen rond elektrisch rijden en laden. De veelgestelde vragen zetten we voor je op een rij. 

Veelgestelde vragen

 

We helpen je graag op weg

Als je een vraag hebt, bel ons dan op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 op 088 363 7991. Of laat je terugbellen. We denken graag met je mee.

Bel me terug

;