13.07.2020 | 4 minuten

Elektrisch rijden op Nederlandse windenergie


Wij willen fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom maken we gebruik van duurzame bronnen. Zo werken al onze openbare laadpalen op Nederlandse windenergie. Daardoor kun je rijden op 100% fossielvrije stroom.

De snelst groeiende en meest duurzame energiebron

Windenergie is op dit moment de snelst groeiende en meest duurzame bron van stroom in Nederland. Bovendien heeft Nederlandse windenergie het Milieukeur-certificaat. Dat keurmerk staat voor producten en diensten die het milieu minder belasten. De wind raakt namelijk nooit op. Door je elektrische auto bij onze openbare laadpalen op te laden draag je dus bij aan het mogelijk maken van fossielvrij leven.

Windenergie wordt steeds goedkoper

Natuurlijk is windenergie goed voor het milieu. Maar dankzij onderzoek en investeringen wordt stroom afkomstig van de wind ook steeds goedkoper. Ook wij doen er alles aan om windenergie goedkoper te maken dan stroom uit fossiele bronnen zoals kolencentrales.

We lopen voorop als het gaat om windenergie

Al meer dan 35 jaar zetten we windkracht om in stroom. Vandaag de dag exploiteren we in Europa meer dan 1.200 windturbines met een totale geïnstalleerde capaciteit van ongeveer 4,4 GW. 

Een gratis openbare laadpaal in de buurt aanvragen

Als er nog geen laadpalen in je buurt staan of ze vaak allemaal bezet zijn, dan kun je gratis een laadpaal aanvragen bij je gemeente.

Gratis laadpaal aanvragen

 


Laden in de toekomst
Duurzaamheid