19.02.2024 |

Dubbel duurzame impact: een laadpaal met fossielvrij opgewekte stroom


Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische auto’s. Een belangrijke reden daarvoor is de positieve impact die ze daarmee maken op het klimaat: de CO2-uitstoot van een elektrische auto is tijdens de levensduur 60% lager dan die van een benzine-auto. Wil je nóg meer impact maken? Zorg er dan voor dat je laadpalen hebt waar groene stroom uitkomt.

Niet alleen kiezen steeds meer bedrijven voor een elektrische auto, ze kiezen ook steeds vaker voor groene stroom. Die combinatie levert dubbele winst op voor het klimaat. Je verlaagt namelijk de CO2-uitstoot van je elektrische leaseauto's én je gebruikt groene stroom om ze op te laden. 


Kies voor een stroomleverancier die groene stroom levert

Hoe groener de stroom waar je op rijdt, hoe beter voor het milieu. Niet alle stroomleveranciers leveren evenveel groene stroom. Met aardgas opgewekte stroom, is bijvoorbeeld ‘grijs’. Daar komt dus CO2-uitstoot bij vrij.

Onze missie is: fossielvrij leven binnen één generatie. Daarom leveren we al een behoorlijk aandeel groene stroom. Stroom die we nog niet zelf groen kunnen opwekken, kopen we zoveel mogelijk in. Aan consumenten leveren we al 100% groene stroom. Aan bedrijven leveren we zo’n 60% groene stroom, een percentage dat de komende jaren verder groeit. 

In de tussentijd investeren we flink in het opwekken ervan: van zonneparken tot windmolenparken. Neem bijvoorbeeld ons eerste subsidievrije windmolenpark Hollandse Kust Zuid

Wil je meer weten over onze stroom? Hoe groen die stroom is en hoe we die opwekken? Op deze pagina zie je een helder overzicht.


Benieuwd naar onze zakelijke laadpalen voor?

Kijk dan eens op onze pagina ‘Laadpaal zakelijk’. Daar zie je welke laadpalen we aanbieden en hoe het allemaal werkt, van aanvraag tot installatie.

Laden in de toekomst
Duurzaamheid
Laadpaal en opladen